Alfred på feltsøk.

Feltsøk har lenge vært en forsømt øvelse, og det er egentlig helt unødvendig, for det er jo helt utrolig lett å kombinere med en tur i skogen

Vel inne i hytta fikk endelig helge freden senke seg med fyr i peisen og en kreativ “Rådyr meets Italia” middag. Hytta var helt fantastisk fin, kanskje litt høyere standard enn jeg forbinder med hytte, faktisk høyere standard enn hjem, men koselig utført og fult mulig å trives i.


Lørdag gikk vi en tur og gjorde oss litt kjent i nærområdet, obligatorisk innskriving i boka på Munkvollhovden og ett lite feltsøk like ved toppen.

Hytta ligger godt plassert ifht. Gjevillvatnet, Storhornet og er også ett godt utgangspunkt for andre turmål i Trollheimen.

Ett fantastisk feltsøk på Søndag, som bl.a. inneholdt en kontant apportering av termoskopp. Her var det ikke tid til å sjekke hvilket grep som var mest komfortabelt :-)

Lørdagen var så bra at vi brukte samme oppskrift på Søndag, men vi forberedte oss litt bedre på feltsøket og brukte mer tid på dette. Det var jo så gøy !!


Vi la ett ganske stort felt, kanskje 30 x 60m i småkupert terreng med fjellbjørk og einer kratt. Det ble lagt ut 6 gjenstander med stor variasjon. Ingen påvirkning. Det var utrolig gøy å se hvordan han løste oppgaven og hadde på nesa helt fra grunnlinja til tross for stor fart. Vi ble nok begge ganske imponert.


Med elgkjøtt i lønningsposen var det heller ikke noe å si på apporteringen og fart inn igjen.

Vi lærte også litt om feltsøk for vår egen del. Ettersom vi stort sett ble stående og måpe over den fantastiske effektiviteten, så glemte jeg å forflytte meg på grunnlinja og etter at jeg måtte bort til sekken og tømme lommene mellom 5. og 6. gjenstand, så var denne variasjonene fra min side, samt at jeg flyttet fokus bort fra feltet og mot sekken, nok til at han ble satt litt ut. Det løsnet ikke før vi tok en liten time-out og forflyttet oss litt på grunnlinja.


Dette var rett og slett gøy. Alfred hadde det veldig gøy, han var rask, effektiv og var også veldig styrbar med håndsignal. Så til alle som ikke har oppdaget denne muligheten til å trene feltsøk i “hverdagen”, så er det herved varmt anbefalt !


Som alltid når man har fri og har det gøy, så tar det alt for raskt slutt. Den siste dagen gikk mot slutten, så det var bare å ordne hytta etter seg å vende nesen hjemover igjen.


Neste gang vi skal opp er nok ski-sesongen i full gang, så da blir det forhåpentligvis en tur på Storhornet, og hvem vet, kanskje vi klarer å gå enda lenger ?

To veldig glade gutter. Elgkjøtttet gjorde neppe noe negativt utslag på samarbeidet.